رونمایی از نخستین خودروی تمام الکتریکی کیا
اخیرا کیا از تصاویر و مشخصات نخستین خودروی تمام الکتریکی اختصاصی خود یعنی EV6 معروف به کراس اوور الکتریکی رونمایی کرده که بسیار زیبا و چشم نواز است. در این مقاله قصد داریم به بررسی تصاویر و مشخصات این خودرو بپردازیم. با ما همراه باشید.
تصاویر رسمی نخستین خودروی تمام الکتریکی کیا
.jpg)
چراغ های جلویی این خودرو که دی لایت های LED درون آن ها جای گرفته، چهره ای ببر مانند را به این خودرو اختصاص داده است. در دو طرف خودرو با شیب زیاد شیشه، خطی که از پایین درب ها عبور کرده، گلگیرهای برجسته و ستون های C شیب دار مواجه هستیم.
.jpg)
در رابطه با بخش عقب این خودرو چراغ های LED سراسری با طراحی بسیار زیبا و شکیل به چشم می خورد. سقف این خودرو شناور بوده و دارای اسپویلر فوقانی است که تا کناره های سقف به چشم می خورد و وظیفه ی آن هدایت هوا به اسپویلر پایینی که بخشی از چراغ های عقب است، می باشد.
.jpg)
و اما درون خودروی کیا EV6 که بسیار متفاوت از خودروهای قبلی آن است، دارای یک نمایشگر خمیده و بزرگ می باشد که دو قسمت را در برگرفته است. یک قسمت صفحه آمپر تمام دیجیتالی است و قسمت دیگر صفحه نمایش سیستم اطلاعاتی و سرگرمی می باشد. غربیلک فرمان خودرو ساده است و شباهتی به محصولات جدید جنسیس نیز دارد. جنس صندلی ها به گفته خود شرکت کیا از پلاستیک بازیافت شده است.
مشخصات نخستین خودروی تمام الکتریکی کیا
دو هفته پس از انتشار و رونمایی از تصاویر رسمی از نخستین خودروی تمام الکتریکی کیا معروف به کراس اوور الکتریکی کیا EV6 مشخصات آن نیز توسط کیا اعلام شد. همانطور که دیدیم ظاهر این خودرو بسیار زیبا طراحی شده است. اما حالا می خواهیم مشخصات فنی آن را نیز بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
طول کراس اوور الکتریکی کیا برابر با 4،680 میلی متر، عرض آن 1،880 میلی متر، ارتفاع آن 1،550 میلی متر و فاصله ی محوری آن برابر با 2،900 میلی متر می باشد. این خودرو از فاصله ی محوری مناسبی برخوردار است که نتیجه ی آن جادار بودن کابین است.
فضای بار کراس اوور الکتریکی کیا 520 لیتر است که با خواباندن صندلی های عقب می توانید تا 1300 لیتر بار درون آن جای دهید.
کراس اوور الکتریکی از نظر ایمنی درارای مجموعه ای از سیستم های کمک راننده است. این سیستم ها شامل دستیار دنبال کننده ی خطوط، دستیار خروج ایمن، دستیار پارک هوشمند و دستیار رانندگی در بزرگراه می باشند.
قدرت حرکتی کراس اوور الکتریکی کیا دارای نسخه های متنوع است چرا که در انواع مختلف باطری، دوربرد، محرک عقب و چهار چرخ تولید شده و روانه ی بازار می شود. اما به طور معمول و در نسخه ی پایه آن دارای باطری استاندارد 58 کیلووات ساعت و موتور عقب با قدرت 170 اسب بخار می باشد. اما نسخه ی بعدی آن دارای چهار چرخ محرک با موتور الکتریکی دوم است که قدرت آن به 235 اسب بخار می رسد و در نتیجه ی آن در این نسخه در مدت زمان 6.2 ثانیه سرعت خودرو از صفر به صد کیلومتر بر ساعت می رسد. اما نسخه ی بعدتر یعنی نسخه دوربرد باطری 77.4 کیلووات ساعتی داشته و موتور آن 228 اسب بخار قدرت دارد و نسخه ی چهار چرخ این دوربرد با داشتن موتور الکتریکی دوم به 325 اسب بخار قدرت موتور می رسد که می تواند در 5.2 ثنیه از سرعت صفر به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد. این نسخه با هر بار شارژ می تواند تا 510 کیلومتر را حرکت کند.
بهترین نسخه ی کراس اوور الکتریکی کیا را می توان EV6 GT دانست. چرا که دارای دو موتور الکتریکی و چهارچرخ محرک و همچنین باطری های دوربرد است که 585 اسب بخار قدرت، 740 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. این نسخه تنها در 3.5 ثانیه از سرعت صفر به سرعت صد کیلومتر بر ثانیه می رسد. حداکثر سرعت آن نیز 260 کیلومتر بر ساعت است. مسیری که با هر بار شارژ می تواند طی کند نیز 405 کیلومتر می باشد.
.jpg)
قدرت شارژ کراس اوور الکتریکی کیا 400 ولت و 800 ولت می باشد و این یعنی در عرض 18 دقیقه باطری ها از 10 درصد به 80 درصد شارژ می رسند. البته نسخه محرک عقب دوربرد آن را می توان تنها در 4.5 دقیقه به شارژ 100 درصد رساند.
کراس اوور الکتریکی کیا دارای یک واحد کنترل شارژ یکپارچه است که می تواند انرژی و برق مورد نیاز لوازم دیگر از جمله یک تلویزیون 55 اینچی و یا بیش از 24 ساعت انرژی یک سیستم تهویه مطبوع را نیز تامین کند. همچنین خودروهای الکتریکی دیگر را نیز می توان با EV6 شارژ نمود.
از نکات قابل توجه دیگر در EV6 وجود یدک کش در آن است که در صورتی که باطری ها بیش از 35 درصد شارژ داشته باشند می تواند تا 1600 کیلوگرم بار را جابجا کند.
در حال حاضر پیش فروش کراس اوور الکتریکی کیا EV6 در برخی بازار ها انجام می شود و از اواخر سال 2021 در بعضی از کشورها عرضه خواهد شد. کیا قصد دارد 100 هزار از این دستگاه را در سراسر جهان به فروش برساند.
این مقاله توسط تیم امداد خودرو شیراز ایمان امداد نوشته شده است. در صورت مفید بودن آن را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید.